تلویزیون

قابی به دنیایی دیگر

تلویزیون یا به قول قدیمی ها جعبه جادویی.

این جعبه‌ جادویی که روزگاری از نظر مساحت صفحه کوچک ولی از نظر ضخامت خیلی بزرگ بود تنها تصویری سیاه و سفید نشان می‌داد و خبری هم از شبکه های تلویزیونی و ماهواره‌ای فراوان و فیلم‌ها و بازی‌های کامپیوتری با کیفیت بالا نبود و اگر قصد خرید تلویزیون را داشتید فقط باید با مقدار پولی که داشتید به بازار می‌رفتید و از تعداد گزینه‌های کمی که حق انتخاب داشتید یک تلویزیون خریداری می‌کردید اما امروزه دیگر تلویزیون‌ها خیلی پیشرفت کرده‌اند و کلی تکنولوژی و امکانات دارند و متناسب با مقدار پولی که می‌خواهید تلویزیون بخرید کلی حق انتخاب دارید پس برای اینکه انتخاب مناسبی داشته باشید ما در این مقاله به راهنمای خرید تلویزیون به صورت جامع و کامل پرداخته‌ایم و شما با مطالعه آن می‌توانید مناسب‌ترین تلویزیون را خریداری کنید؛ اگر هم سوالی داشتید در قسمت پایین مقاله ارسال کنید.

انواع پنل تلویزیون

  • پلاسما
  • لامپی
  • LCD
  • LED
  • OLED
  • QLED

تلویزیون پلاسما

تلویزیون‌های پلاسما همانطور که از نامشان پیداست از پلاسما (گازهای یونیزه شده) استفاده می‌کنند، البته امروزه دیگر این نوع تلویزیون‌ها تولید و فروخته نمی‌شوند.

مزایای تلویزیون پلاسما

  • کنتراست عالی
  • تولید رنگ سیاه عالیتلویزیون پلاسما پاناسونیک
  • اندازه‌های بسیار بزرگ
  • نرخ بروزرسانی بسیار بالا
  • کمترین اثر تاری ناشی از حرکت

معایب تلویزیون پلاسما

  • وزن زیاد
  • ضخامت زیاد
  • مصرف برق زیاد
  • اثر سوختگی
  • عدم پشتیبانی از رزولوشن بیشتر از 1080

تلویزیون لامپی 💡

Cathode Ray Tube یا همان تلویزیون لامپی دارای یک تفنگ الکترونیکی است که به صفحه نمایشگر فسفری اندود می‌تابد و تصاویر را ایجاد می‌کند.

معایب تلویزیون لامپی

  • ضخامت بالا
  • وزن زیاد
  • اختشاش روی تصویر با امواج الکترومغناطیسی موبایل و آهنربا

یک خاطره: یادمه بچه 👶 که بودم یک تلویزیون رنگی لامپی سامسونگ داشتیم؛ منم خوشم میامد و با آهنربا 🧲 میگرفتم جلوی نمایشگرش و رنگین کمان 🌈 درست می‌شد، اونقدر این کار را کردم تا اون رنگین کمان همانطور روی نمایشگر باقی موند 🙁 زنگ زدیم نمایندگی و گفت که چند ساعت کامل تلویزیون را از برق بکشید و بعد روشن کنید، ما هم همین کار را کردیم و خداروشکر درست شد 🙂

تلویزیون LCD

Liquid Crystal Display نمایشگرهای کریستال مایع اولین نوع تلویزیون های با ضخامت کم و سبک بودند که تولید شدند.

منبع نور در تلویزیون‌های ال سی دی لامپ فلورسنت کاتود سرد (CCFL) می‌باشد که به دو صورت در تلویزیون استفاده می‌شود:

  • نوع Direct : لامپ‌ها در پشت پنل قرار می‌گیرند که در اینصورت تعداد لامپ‌ها زیاد می‌شود پس مصرف برق بیشتر می‌شود و ضخامت تلویزیون نیز بیشتر است ولی کیفیت تصویر بهتر می‌شود.
  • نوع Edge : لامپ‌ها در قاب اطراف قرار می‌گیرند که در این صورت تعداد لامپ مصرفی کمتر ‌می‌باشد پس مصرف برق، ضخامت و کیفیت کمتر می‌شود.

تلویزیون LED

تنها تفاوت تلویزیون ال ای دی با ال سی دی در منبع نوری آن‌ها می‌باشد، در تلویزیون LCD منبع نوری لامپ فلورسنت کاتود سرد (CCFL) و در تلویزیون LED منبع نوری لامپ led می‌باشد.

مزایای تلویزیون LED نسب به LCD

  • طول عمر بسیار بالاتر
  • ضخامت خیلی کمتر
  • زاویه دید بهتر
  • مصرف برق بسیار پایین
  • رنگ ها طبیعی‌ترند
  • کنتراست بهتر

از معایب LCD و LED عدم نمایش نور سیاه به طور واقعی می‌باشد زیرا منبع نوری به صورت کلی به همه پیکسل‌ها می‌تابد و چون پیکسل‌ها برای نمایش رنگ سیاه بسته می‌شوند ولی در صورتیکه پیکسل‌ها بسته شده‌اند اما همچنان مقدار کمی نور را از خود عبور می‌دهند.

یکی دیگر از معایب که ممکن است اتفاق بیفتد سوختن پیکسل‌ها می‌باشد.

تلویزیون OLED

در تلویزیون های lcd و led یک منبع نوری برای تمامی پیکسل ها استفاده می‌شود ولی در تلویزیون OLED هر پیکسل برای خودش یک منبع نوری جداگانه دارد و کنترل می‌شود پس این ویژگی می‌تواند باعث شود تا هر پیکسل بتواند نور خود را خاموش کند و رنگ سیاه‌تری نشان دهد که در نتیجه باعث افزایش کنتراست می‌شود؛ ضخامت این مدل تلویزیون هم بسیار کم‌تر است و مصرف برق پایین‌تری نسبت به مدل‌های قبلی دارد.

تلویزیون QLED

این مدل همانند OLED نیست که برای هر پیکسل یک منبع نور جداگانه داشته باشد بلکه همانند LED یک منبع نور برای تمامی پیکسل ها دارد ولیکن دارای پیکسل های کوانتومی است که باعث می‌شود کیفیت بالاتری داشته باشد.

در این مدل تلویزیون بجای استفاده از نور پس زمینه سفید از رنگ آبی استفاده ‌می‌شود و چون همچنان نور پس زمینه در همه پیکسل‌ها وجود دارد باعث می‌شود که کنتراست QLED نسبت به کنتراست OLED ضعیف‌تر باشد؛ از نظر کیفیت می‌توان گفت که ابتدا OLED کیفیت بالاتری دارد و سپس QLED و در نهایت هم LED ؛ قیمت خرید QLED از OLED ارزانتر می‌باشد.

 نتیجه

در حال حاضر اولد OLED بهترین کیفیت را دارد و گرانترین قیمت ، کیولد QLED هم بهتر از LED می‌باشد.

تلویزیون هوشمند

تلویزیون هوشمند یا همان اسمارت smart که به آن تلویزیون اینترنتی هم گویند تلویزیونی می‌باشد که با استفاده از کابل یا وای فای به اینترنت متصل می‌شود و حتی می‌توان با آن بعضی از کارهای کامپیوتری همانند وبگردی، مشاهده آنلاین فیلم و پخش آنلاین موزیک، مدیریت شبکه های اجتماعی، انجام بازی های مختلف، هواشناسی را براحتی انجام داد.تلویزیون هوشمند

کنترل هوشمند

بعضی از تلویزیون های جدید دارای کنترل از راه دور هوشمند می‌باشند به طوریکه حتی با فرمان صوتی نیز کار می‌کنند.

تلویزیون سه بعدی

دورانی بازار تلویزیون‌های سه بعدی داغ بود و هر کسی دوست داشت تا یدونه از آن را در منزل داشته باشد ولی دیگر امروزه تلویزیون سه بعدی تولید نمی‌شود.

به نظر شما چرا رونق تلویزیون های 3 بعدی از میان رفت و کلا این نوع تلویزیون‌ها منقرض شدند؟ آیا بخاطر عینکی که باید به چشم میزدیم یا بخاطر کمبود تولید فیلم های سه بعدی یا بخاطر عوارض جسمی که این نوع تلویزیون‌ها داشتند یا بخاطر قیمت بالای آن و یا عدم پیشرفت بیشتر این تکنولوژی و یا عدم استقبال مردم

تلویزیون دیجیتال

تلویزیون های قدیمی آنالوگ بودند و سیگنال آنالوگی که ارسال می‌شد را به وسیله آنتن دریافت می‌کردند و تصویر و صدا را پخش می‌کردند؛ نویز روی سیگنال آنالوگ تاثیر میزاره پس ممکن بود که تصویر یا صدا به خوبی پخش نشود به طور مثال با صفحه برفکی روبرو شوید؛ با تکان خوردن آنتن هم دریافت سیگنال به هم می‌خورد و همیشه باید بالای پشت بام جهت آنتن را درست می‌کردید( به همین خاطر آنتن های موتور داری ساخته شدند که با دکمه‌ای از داخل خانه جهت آنتن را تنظیم می‌کردید و نیازی به رفتن بالا پشت بام نبود)

چند سالی هست که تلویزیون‌های دیجیتال جاب تلویزیون های آنالوگ را گرفته‌اند این تلویزیون ها درون خودشان مجهز به دستگاه‌های گیرنده دیجیتال شده‌اند که به آن‌ها DVB-T گویند؛ صدا و سیما هم سیگنال‌های دیجیتال ارسال می‌کند و فقط کافیست که آنتن را به تلویزیون وصل کنید تا سیگنال دیجیتال را دریافت کند و تصاویر و صدا را با کیفیت بالای دیجیتال پخش کند.

تلویزیون های دیجیتال مثل تلویزیون های آنالوگ نیستند که دارای نویز یا صفحه برفکی باشند بلکه یا هیچ صدا و تصویری پخش نمی‌کنند و یا اگر هم پخش کنند کیفیتی عالی دارد.

مزایای تلویزیون دیجیتال

  • استفاده از همان آنتن های قبلی
  • بدون نیاز به خرید دستگاه دیجیتال ست تاپ باکس
  • بدون نیاز به چرخاندن آنتن
  • کیفیت تصویر بسیار بالا و صدای دالبی
  • امکان ارسال تله تکس ، اطلاعات شبکه و برنامه EPG و مطالب دیگر

آشنایی با DVB-T

 DVB-T مخفف عبارت Digital Video Broadcasting Terrestrial هست به معنی پخش زمینی ویدیوی دیجیتال که به آن تیونر دیجیتال نیز گویند، عنوان زمینی که در آن بکار برده شد یعنی که این گیرنده فقط از طریق آنتن زمینی (همین آنتن هایی که همه در منزلشان استفاده می‌کنند) می‌تواند سیگنال‌ها را دریافت کند و با ماهواره و یا اینترنت نمی‌تواند کار کند.

جدیدترین نسل تیونر DVB-T2 می‌باشد که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز از این نسل استفاده می‌کند.

رادیو

تلویزیون های دیجیتالی امکان پخش رادیو را نیز دارند.

تلویزیون خمیده

این مدل تلویزیون ها جدید هستند و بسیار جالب توجه و شگفت انگیز به طوریکه وقتی روبروی آن می‌نشینید گویی که درون تصویر غرق شده‌اید.

مزایا تلویزیون خمیده:

  • افزایش عمق تصویر
  • نمایش بهتر کنتراست
  • خستگی کمتر چشم
  • خمیدگی تلویزیون همانند خمیدگی چشم است

معایب تلویزیون خمیده:

  • بازتاب غیرطبیعی لامپ ها درون تلویزیون
  • زاویه دید محدودتلویزیون خمیده

اگر سوال در رابطه با راهنمای خرید تلویزیون داشتید؛ می‌توانید در بخش دیدگاه‌های پایین صفحه بپرسید تا ما پاسختان را دهیم

 

سایز تلویزیون

اصولا تلویزیون بزرگتر بهتر می‌باشد ولی توجه داشته باشید که هر چه اندازه تلویزیون بزرگتر باشد قیمت آن نیز بیشتر و فضای زیادتری را اشغال می‌کند پس باید به بودجه و فضای مورد استفاده نیز توجه کنید.

واحد اندازه گیری تلویزیون به اینچ می‌باشد و طرز اندازه گیری آن بدین صورت است که گوشه بالا سمت چپ تا گوشه پایین سمت راست که همان قطر مستطیل می‌باشد را اندازه می‌گیرند.

سایز تلویزیون

تبدیل مقیاس 📏

هر یک اینچ برابر 2.5 سانتی متر می‌باشد.

  • برای تبدیل سانتی متر به اینچ باید اندازه سانتی متر را بر 2.5 تقسیم کنید.
  • برای تبدیل اینچ به سانتی متر باید مقدار اینچ را در 2.5 ضرب کنید.

 

زاویه دید چشم انسان 135 درجه می‌باشد و برای زاویه دید تلویزیون دو استاندارد معرفی شده است:

1-  بر طبق استاندارد SMPTE زاویه دید تلویزیون باید 30 درجه باشد.

برای اینکه سایز تلویزیون را به دست آورید باید فاصله بیننده از محل تلویزیون را به اینچ حساب کنید و در 0.62 ضرب کنید به طور مثال برای فاصله دو متری باید تلویزیون 50 اینچی خریداری کرد.

2- بر طبق استاندارد THX  زاویه دید تلویزیون باید 40 درجه باشد.

برای اینکه سایز تلویزیون را به دست آورید باید فاصله بیننده از محل تلویزیون را به اینچ حساب کنید و در 0.84 ضرب کنید به طور مثال برای فاصله دو متری باید تلویزیون 67 اینچی خریداری کرد.

 

البته استفاده از این اعداد و فرمول ها اجبار و قطعی نیست صرفا پیشنهاد می‌باشد ولی استفاده از تلویزیون بزرگتر راحتتر و بهتر می‌باشد و کم کم به آن عادت کرده و لذت می‌برید؛ پیش خودتان در نظر بگیرید که دوست دارید اتاق را تاریک کرده و همانند سینما به دیدن فیلم بپردازید روبروی تلویزیونی کوچک بشینید چشمانتان اذیت و سرتان درد می‌گیرد و حتی جزئیات فیلم را نمی‌توانید دقیق ببینید ولیکن استفاده از تلویزیون بزرگ در اتاق تاریک باعث چشم  درد و سردرد نمی‌شود و جزئیات فیلم را هم خیلی خوب می‌بینید.

 

رزولوشن

  Resolution

دقت تصویر، وضوح، تفکیک پذیری و رزولوشن نیز گویند؛ اگر چشمانتان را به صفحه نمایشگر نزدیک کنید و یا با ذره بین نگاه کنید خانه‌های ریزی را می‌بینید که به آن پیکسل گویند و هرچه تعداد پیکسل‌ ها بیشتر باشد کیفیت تصویر هم بهتر می‌شود.

در نمایشگرها مثلا می‌گویند که کیفیت تصویر 1080×1920 هست یعنی تعداد 1920 پیکسل در عرض (تعداد ستون) و تعداد 1080 پیکسل در طول (تعداد ردیف) وجود دارد که اگر این دو عدد را در هم ضرب کنیم تعداد کل پیکسل های صفحه نمایشگر به دست می‌آید، مثلا برای نمایشگری با رزولوشن 1080×1920 تعداد کل پیکسل ها 2073600 می‌شود که 2 مگاپیکسل نیز گویند.

استانداردها

SD – 480p

Standard Definition استانداری با تعداد 720 در 480 پیکسل می‌باشد، البته امروزه این نوع کیفیت دیگر تولید نمیشود و منقرض شده است.

HD – 720p

High Definition یک استاندارد می‌باشد که نمایشگر دارای تعداد 1280 در 720 پیکسل هست که به آن 720p هم گویند.

Full HD – 1080p

استاندارد دیگری می‌باشد که کیفیت آن 1920 در 1080 پیکسل هست که به آن 1080p نیز گویند.

تفاوت 1080p با 1080i

حرف p از کلمه progressive گرفته شده به معنی جلورونده و حرف i از کلمه interlaced گرفته شده به معنی یکی در میان.

تعداد پیکسل ها در 1080p و 1080i برابر هستند ولی تفاوت آن‌ها در اینست که در 1080p همه خط‌های افقی یکی پس از دیگری روشن می‌شوند ولی در 1080i خط‌های افقی یکی در میان روشن می‌شوند یعنی که نیمی از پیکسل‌ها روشن نمی‌شوند و عملا رزولوشن تصویر نصف شده است.

UHD – 4K – 2160p

تعداد پیکسل‌های این استانداد 3840 در 2160 می‌باشد که چهار برابر بیشتر از استاندارد Full HD است و در مجموع ۸/۳ میلیون پیکسل دارد؛ امروزه خرید این نوع کیفیت پیشنهاد می‌شود.

Full Ultra HD – 8K

تعداد پیکسل‌های این استاندارد 7620 در 4320 می‌باشد؛ این نوع تلویزیون ها بسیار گران قیمت هستند و کوچکترین اندازه آن 85 اینج است.

تلویزیون 8k qled

سیستم صوتی

تلویزیون های باریک از سیستم صوتی خوبی برخوردار نیستند در اینصورت اگر سیستم صوتی برایتان مهم است و فیلم ها و موسیقی های سه بعدی و اکشن می‌بینید پس حتما باید به سراغ سیستم های صوتی مجزا بروید.

برای تلویزیون می‌توانید دو نوع سیستم صوتی استفاده کنید:

  • سینماهای خانگی

کیفیت صدای عالی دارد ولی هزینه خرید آن زیاد و فضای زیادی اشغال میکند و البته نصب آن سخت است.

  • ساندبارها

کیفیت صدای آن ضعیف‌تر از مورد قبلی است ولی هزینه خرید کمتر و فضای کمی هم اشغال می‌کند و نصب آن نیز آسان است.

بیشتر بخوانید : انواع سیستم های صوتی خانگی

کانال صدا

تعداد کانال صوتی تلویزیون اشاره به تعداد بلندگوهای تلویزیون دارد و هر چه تعداد کانال های صوتی افزایش یابد صدای بهتری پخش می‌شود؛ همه تلویزیون‌ها دارای 2 کانال صوتی هستند یعنی دارای دو عدد بلندگو می‌باشند.

کانال صوتی 2.1 یعنی که تلویزیون دارای دو عدد بلندگو و یک عدد ساب ووفر می‌باشد و همینطور 5.1 یعنی که پنج عدد بلندگو و یک عدد ساب ووفر دارد.

صدای سوراند را با بیش از 3 بلندگو می‌توان شنید که صدایی همه جانبه و دارای جزئیات بیشتری می‌باشد.

 

اصطلاحات و دیگر تکنولوژی های تلویزیون

در این قسمت از راهنمای خرید تلویزیون به اصطلاحات و تکنولوژی‌هایی که در توضیحات تلویزیون وجود دارد می‌پردازیم.

ماشین زمان

ماشین زمان ، Time Shift ، Time Machine تکنولوژی جدید و جذابی در تلویزیون ها می‌باشد که به چند مورد از کاربرد آن‌ها می‌پردازیم:

  • برنامه‌های مورد علاقه‌ را می‌توان ضبط و ذخیره کرد تا بعدا بارها تماشا کنید.
  • اگر دو برنامه مورد علاقه شما همزمان از دو شبکه متفاوت در حال پخش می‌باشد در اینصورت می‌توانید یکی از آن‌ها را تماشا کنید و دیگری را هم ضبط کنید تا بعدا آن را هم ببینید و از دست ندهید.
  • برنامه‌های زنده تلویزیون را می‌توانید به عقب برگردانید و دوباره نگاه کنید، مثلا صحنه‌های فوتبال.
  • زمانی که در منزل نیستید ولی برنامه مورد علاقه شما پخش می‌شود چکار باید کرد؟ خوب در اینصورت می‌توانید تنظیم کنید که تلویزیون در همان ساعتی که برنامه دارد پخش می‌شود شروع به ضبط کردن کند.
  • تلویزیون های هوشمندی که دارای دوربین جلو هستند زمانیکه شما از جلوی تلویزیون بلند شده و به آشپزخانه ، اتاق و حیاط و … می‌روید اتوماتیک همان زمانی را که شما حضور نداشتید را ضبط و به شما نشان می‌دهد.

HDR

HDR مخفف High Dynamic Range به معنی محدوده دینامیکی بالا است؛ که باعث می‌شود تلویزیون طیف بیشتری از رنگ‌ها را نشان دهد یعنی مشاهده رنگ سیاه تاریک‌تر و سفید روشن‌تر

نسل‌های HDR :

  1. HDR10
  2. HDR10+

استاندارد دیگری با نام Dolby Vision وجود دارد که بسیار بهتر از HDR می‌باشد ولی Dolby Vision استانداری بسته و گران قیمت می‌باشد در صورتیکه HDR استانداردی باز و رایگان می‌باشد؛ تلویزیونی که از استاندارد Dolby Vision پشتیبانی می‌کند از HDR نیز پشتیبانی می‌کند ولی برعکسش لزوما ممکن نیست.

در تصویر زیر تفاوت تلویزیونی که HDR دارد را با تلویزیونی که HDR ندارد می‌توانید ببینید.

hdr

زاویه دید

Viewing Angle

اگر شما از بالا، پایین، چپ و راست به صفحه نمایش نگاه کنید تغییری در رنگ و کیفیت آن ایجاد نشود.

کنتراست

Contrast Ratio

نشان می‌دهد که رنگ‌های سفید یک صفحه نمایش چند برابر روشن‌تر از رنگ های سیاه آن هستند به طور مثال نرخ کنتراست یک صفحه نمایش 1:1000 است و این یعنی که رنگ سفید آن هزار برابر روشن‌تر از رنگ سیاه آن می‌باشد و این عدد هرچه بالاتر باشد بهتر می‌باشد.

نرخ بروزرسانی

Refresh Rate

ریفرش ریت یا همان نرخ بروزرسانی که واحد آن هرتز Hz می‌باشد بیان می‌کند که تصویر روی صفحه در یک ثانیه چند بار عوض می‌شود مثلا تلویزیون با ریفرش ریت 120 هرتز یعنی که در عرض یک ثانیه 120 بار تصویر روی صفحه نمایش عوض می‌شود و هر چقدر این نرخ بروزرسانی بیشتر باشد اثر تاری کمتری را در بازی های کامپیوتری، مسابقات ورزشی و فیلم‌ های اکشن مشاهده خواهید کرد.

سرعت پاسخ‌دهی

Response Time

به مدت زمانی که یک پیکسل طول میکشد تا از حالت روشن به حالت خاموش و دوباره به حالت روشن تبدیل شود را سرعت پاسخ دهی گویند؛ هرچقدر عدد این این زمان کمتر باشد تاری تصویر کمتری پیش می‌آید.

اثر تاری

اثر تاری خود را بیشتر در مسابقات ورزشی، بازی های کامپیوتری و فیلم های اکشن نشان می‌دهد به این دلیل که سرعت حرکت در مسابقات و بازی های کامپیوتری و فیلم‌های اکشن بسیار بالاست و اگر عدد نرخ بروزرسانی تصویر کم  و عدد سرعت پاسخدهی زیاد باشد ما حین مشاهده تلویزیون با تاری تصاویر مواجه می‌شویم.

نرخ بروزرسانی و پاسخدهی تلویزیون

اثر سوختگی

در تلویزیون های پلاسما اگر مدت زمان زیادی یک تصویر نشان داده شود این باعث می‌شود که هاله‌ای از آن تصویر بر روی صفحه تلویزیون بماند.

نسبت تصویر

نسبت تصویر به انگلیسی Aspect Ratio که نسبت اندازه افقی به اندازه عمودی را گویند به صورت X:Y نشان می‌دهند و به این صورت خوانده می‌شود که ( X به Y ) مثلا 16:9 خوانده می‌شود 16 به 9

متداول‌ترین نسبت‌های تصویر عبارتند از 4:3 و 16:9که البته امروزه مانیتورهایی با نسبت ابعاد 21:9 نیز وجود دارند که بیشتر مورد علاقه گیمرها می‌باشد.

هر چه تلویزیون عریض تر باشد چشم انسان کمتر و دیرتر خسته می‌شود و تصاویر با جزئیات بهتری می‌توان دید.

نسبت تصویر تلویزیون

کابل‌ و پورت‌ها

تعداد و نوع درگاه های ورودی ها و خروجی های تلویزیون مهم هستند حتی اگر قصد اتصال تلویزیون به دیوار را دارید در اینصورت باید حواستان باشد که درگاه‌های آن پشت تلویزیون نباشد و کنار آن باشد تا بتوانید کابل ها را به راحتی به درگاه ها متصل کنید.

انواع کابل

1- کابل استریو 3.5 میلی متر

ظاهر آن همانند انتهای هدست می‌باشد که وظیفه این کابل انتقال صدای استریو است.

2- کابل کامپوزیت RCA Composite

کابل زرد مسئول انتقال ویدئو با کیفیت استاندارد SD و کابل سفید و قرمز نیز مسئول انتقال صدا می‌باشند.

3- کابل کامپوننت Component RCA

ظاهر آن با کمی تغییر شبیه کابل کامپوزیت می‌باشد این مدل دارای پنج کابل می‌باشد که رنگ‌های سفید و قرمز مسئول انتقال صدا و رنگ‌های آبی، قرمز و سبز مسئول انتقال ویدئو با کیفیت HD هستند.

4- کابل VGA

کابل وی جی ای بیشتر برای اتصال مانیتور به کامپیوتر استفاده می‌شود و انتقال ویدئو با کیفیت آنالوگ هست.

5- کابل DVI

  1. مدل DVI-D امکان انتقال ویدئو دیجیتال را دارد
  2. مدل DVI-A امکان انتقال ویدئو آنالوگ را دارد
  3. مدل DVI-I امکان انتقال ویدئو هم به صورت آنالوگ و هم دیجیتال را دارد

انواع درگاه های ورودی و خروجی

 درگاه ورودی HDMI

در حال حاضر رایجترین و بهترین نوع برای اتصال دستگاه‌های بازی، پخش کننده‌های رسانه‌ای بلوری    و غیره هست؛ قابلیت انتقال صدای چند کاناله و تصویر ویدئویی با کیفیت HD را به صورت همزمان دارد؛ برای خرید تلویزیون بهتر است که سه ورودی HDMI داشته باشد.

ورودی های کامپوزیت

این ورودی برای دریافت سیگنال صوتی استریو و سیگنال تصویر با کیفیت SD می‌باشد که کابل ورودی آن‌ها از نوع کامپوزیت می‌باشد که بالاتر معرفی کردیم؛ این نوع ورودی سال‌هاست که روی هر دستگاهی وجود دارد.

ورودی های کامپوننت

این ورودی شامل دو قسمت برای صدا و سه قسمت برای تصویر می‌باشد؛ اگر بجای استفاده از ورودی کامپوزیت از این ورودی استفاده کنید کیفیت تصویر بهتری به دست می‌آورید.

ورودی های کامپوزیت و کامپوننت برای فیلم های آنالوگ قدیمی می‌باشد و امروزه با وجود ورودی HDMI و فیلم های دیجیتال با کیفیت بالا دیگر نیازی به این ورودی‌ها نمی‌باشد.

 درگاه ورودی USB

امکان اتصال فلش مموری و هاردهای اکسترنال و دسته های بازی را فراهم می‌کند.

خروجی صوتی OPTICAL

برای ارسال صدای دیجیتال به دستگاه‌های صوتی در صورتیکه پورت hdmi در دسترس نباشد.

 پورت اترنت یا LAN

این نوع پورت در تلویزیون های هوشمند وجود دارد و همان پورت شبکه می‌باشد که برای اتصال به کابل شبکه برای استفاده از اینترنت است؛ البته اکثر تلویزیون های هوشمند دارای wi fi هستند که می‌توانند به صورت بیسیم نیز به دستگاه مودم متصل شوند و از اینترنت استفاده کنند.

ورودی RF

برای اتصال آنتن به تلویزیون می‌باشد.

ورودی VGA و DVI

گاهی با نام PC هم نامگذاری می‌شوند زیرا که بیشتر برای اتصال لپ تاپ و کامپیوتر به تلویزیون کاربرد دارد.

بلوتوث

از بلوتوث تلویزیون می‌توان برای اتصال بیسیم هدفون، سینمای خانگی یا هر وسیله‌ای که مدنظرتان باشد استفاده کرد.

وای‌فای Wi-Fi

با وای فای تلویزیون می‌توانید به راحتی و بدون نیاز به کابل شبکه به صورت بیسیم به مودم متصل شوید و از اینترنت استفاده کنید و یا حتی موبایل، تبلت و لپ تاپتان را هم از طریق وای فای به تلویزیون وصل کنید.

تلویزیون دیجی کالا

تاریخچه تلویزیون در ایران

تلویزیون برگرفته از دو کلمه تله tele به معنی دور و ویزیون vision به معنی دید، نما می‌باشد که در کل تلویزیون به معنی دورنما است.

اولین ایستگاه تلویزیون در آمریکا در سال 1307 هجری شمسی آغاز به کار کرد.

اولین شبکه تلویزیون ایران با نام “تلویزیون ایران ” توسط بخش خصوصی در 11 مهر 1337 افتتاح شد و در اوایل فقط روزانه چهار ساعت برنامه پخش می‌کرد در سال 1345 توسط دولت شبکه “تلویزیون ملی ایران” راه اندازی شد.

در سال 1372 بود که سومین شبکه تلویزیونی ایران با نام “شبکه سه” راه اندازی شد؛ در سال 1374 شبکه تهران و در سال 1375 شبکه چهار تاسیس شد.

شبکه های تلویزیون جمهوری اسلامی ایران

  1. شبکه یک
  2.  شبکه دو
  3.  شبکه سه
  4. شبکه چهار
  5. شبکه پنج تهران
  6. شبکه آموزش
  7. شبکه قرآن و معارف
  8. شبکه مستند
  9. شبکه جام جم
  10. شبکه نمایش
  11. شبکه نسیم
  12. شبکه افق
  13. شبکه سلامت
  14. شبکه کودک
  15. شبکه ورزش
  16. شبکه تماشا
  17. شبکه امید
  18. شبکه نهال
  19. هر استان ایران نیز دارای یک شبکه تلویزیونی مختص به خودش می‌باشد

خرید تلویزیون ایرانی

برندهای تلویزیون

ساخت خارج

SAMSUNG

سامسونگ Samsung ابرشرکت چند ملیتی و خوشه ای کره ای می‌باشد که امروزه بالغ بر 80 شرکت دارد.
سامسونگ در سال 1938 میلادی تاسیس شد و در حوزه‌های ارائه خدمات مالی و بیمه، مبادلات اوراق بهادار و خرده‌فروشی تجارت و صنایع کشتی‌سازی فعالیت داشته است.
نام سامسونگ به معنی سه ستاره است که سه نماد نام، توان و بزرگی است و ستاره نماد جاودانگی است.
منابع انسانی سامسونگ بالغ بر 427 هزار نفر است که اهمیت به نیروی انسانی برای شرکت سامسونگ خیلی با ارزش است.

سامسونگ در ایران
طبق گزارشی که فروشگاه اینترنتی دیجیکالا در تیر 99 مربوط به سال 1398 منتشر کرده است اطلاعات زیر را درباره سامسونگ به دست می‌آوریم
⦁ رتبه دو فروش تلویزیون در ایران بعد از ایکس ویژن
⦁ رتبه اول در فروش مابین برندهای خارجی
⦁ رتبه اول در جستجو مابین برندهای خارجی

LG

ال جی شرکت الکترونیکی کره ای و چند ملیتی است که در سال 1958 تاسیس شده است و در حال حاضر محصولات صوتی و تصویری ، لوازم خانگی ، موبایل و محصولات کامپیوتری تولید می‌کند.

گلدیران نمایندگی محصولات الجی در ایران می‌باشد که در سال 1392 جز صد برند برتر ایران شد.

PANASONIC

پاناسونیک شرکت الکترونیکی ژاپنی و چند ملیتی است که در سال 1918 تاسیس شده است

SHARP

شارپ شرکت الکترونیکی ژاپنی است که در سال 1912 تاسیس شده است

امروزه شرکت شارپ پس از سامسونگ، ال‌جی، سونی و پاناسونیک، به‌عنوان پنجمین تولیدکننده تلویزیون در جهان، شناخته می‌شود (منبع ویکیپدیا)

SONY

سونی شرکت ژاپنی است که در سال 1946 تاسیس شده است و در زمینه‌های  لوازم الکترونیکی، صنعت بازی‌های ویدئویی و تجهیزات سرگرمی، صنعت موسیقی و فیلم، همچنین ارائه خدمات مالی فعالیت می‌کند.

PHILIPS

فیلیپس شرکت الکترونیکی هلندی است که در سال 1891 تاسیس شده است

TOSHIBA

توشیبا شرکت الکترونیکی ژاپنی است که در سال 1939 تاسیس شده است

VIZIO

ویزیو شرکت خصوصی الکترونیکی آمریکایی است که در سال 2002 تاسیس شده است

HISENSE

شرکتی الکترونیکی چینی و چند ملیتی می‌باشد که از سال 1969 شروع به کار کرده است که هم اکنون در بسیاری از کشورها از جمله در آسیا، آمریکای شمالی و جنوبی، اقیانوسیه، اروپا و آفریقا کارخانه دارد.

DAEWOO

دوو شرکتی کره ای است که در سال 1967 تاسیس شده است.

XIAOMI

شیائومی شرکتی خصوصی در چینی است که در سال 2010 تاسیس شده است.

 

ساخت ایران

SHAHAB

شهاب در سال 1343 در ایران تاسیس شده است.

X.VISION

برند ایکس ویژن تامین کننده لوازم الکترونیکی مصرفی متعلق به شرکت مادیران است که در سال 1385 بنا شده است.

بر طبق گزارش دیجی کالا تلویزیون های ایکس ویژن پرفروش‌ ترین تلویزیون در سال 1398 بوده است.

SNOWA

اسنوا شرکتی ایرانی واقع در اصفهان که در سال 1384 تاسیس شده است و به تولید محصولات ماشین رخت‌شویی، تلویزیون، اجاق گاز،  کولر آبی، یخچال فریزر و ماشین ظرف‌شویی می‌پردازد.

کلام آخر

امیدواریم این راهنمای خرید تلویزیون توانسته باشد که به شما در انتخابتان کمک کرده باشد؛ ما سعی کردیم که جامع‌ترین مقاله درباره تلویزیون را اینجا نوشته باشیم تا برای خرید یک تلویزیون خوب کمکتان کند البته که از ریز شدن در بعضی موارد خودداری کرده‌ایم زیرا هدف ما نوشتن مقاله تخصصی درباره هر یک از تکنولوژی‌ها نبوده است.

با اشتراک این مقاله و نوشتن نظرتان در همین پایین از ما حمایت و ما را خوشحال کنید

کالا کمک

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. ازنظر و دیدگاه من مقاله تان خیلی پر محتوا و قابل استفاده بود و حتی هر شخصی با سواد کمتر هم متوجه میشود.
    تلویزیون انواع و اقسام مختلفی دارد هر کس با خواسته و علایق و سلیقه منحصر بفرد خودش میتونه تلویزیون قابل استفاده را انتخاب و از آن لذت بسیار و وافر ببرد.
    و این مطلب افراد مطلع باید سایرین را با علم روز آشنا نمایند.
    خسته نباشید میگم بر صاحب این مقاله بسیار آگاه کننده جناب مرتجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا