رادیو

صدای ماندگار

امروزه هر چند که تلویزیون و خصوصا اینترنت جای رادیو را گرفته‌اند و کمتر کسی است که از رادیو استفاده کند ولی باز هم کسایی هستند که از رادیو استفاده می‌کنند و با آن به دنیایی دیگر می‌روند خصوصا گوش دادن به رادیو در ماشین لذت بخش است اگر از رادیو استفاده نمی‌کنید بهتون پیشنهاد می‌کنم که چند وقت یکبار سری به رادیو بزنید و با آن به دنیای قدیم سفر کنید و به این فکر کنید که زمانی فقط همین صدا قابل شنیدن بوده است و خبری از تلویزیون و اینترنت نبوده است اگر دستگاه رادیو هم ندارید از طریق اینترنت نیز می‌توانید به سایت های رادیویی مراجعه کنید و به شنیدن بپردازید.

دستگاه های رادیویی امروزه پیشرفته شده‌اند به طوری که دارای ریموت کنترل از راه دور نیز هستند و کلی امکانات دیگر که در این راهنمای خرید رادیو به آن می‌پردازیم.

تاریخچه رادیو 📻

استفاده عمومی از رادیو در انگلستان از سال 1920 آغاز شد.

پس از سال‌ها که مقدمات رادیو آماده شد بالاخره در چهارم اردیبهشت سال 1319 رادیو در ایران افتتاح شد که چون فقط در تهران پخش می‌شد به همین دلیل نام ” رادیو تهران ” را بر آن نهادند ؛ از سال‌های 1325 الی 1338 هر استانی برای خود رادیو تاسیس کرد.

رادیو زیر مجموعه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران می‌باشد که ریاست سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران هر پنج سال یکبار توسط رهبر انتخاب می‌شود.

رادیو و تایتانیک

یکی از غم‌انگیزترین استفاده‌های رادیو هنگام غرق شدن کشتی تایتانیک در سال 1912 بود زمانیکه کشتی تایتانیک در حین غرق شدن بوده است اپراتور پیامی را به کشتی های نزدیک خود و ساحل ارسال می‌کند تا درخواست کمک کند.کشتی تایتانیک

امواج AM و FM

بر روی دستگاه های رادیو دو عبارت AM و FM وجود دارد و ما همیشه بر روی FM قرار داده و موج مورد نظر را تنظیم می‌کنیم و به صدا گوش می‌دهیم ولی آیا از خودتان پرسیده‌اید که پس اون گزینه AM چیست و چرا صدایی پخش نمی‌کند!

AM مخفف Amplitude Modulation است که به معنی مدولاسیون دامنه می‌باشد یعنی با تغییر دامنه امواج کار می‌کند در حالیکه فرکانس ثابت است این تکنولوژی قدیمی و ساده می‌باشد ولی مشکلی که دارد این است که در شرایط آب و هوایی باعث خرابی موج می‌شود و همچنین امکان ارسال صدای استریو را ندارد ؛ این امواج قادر به پیمودن مسافت بسیاری می‌باشد ولی کیفیت صدای ضعیفی دارد.

FM مخفف Frequency Modulation  است که به معنی مدولاسیون فرکانس می‌باشد یعنی با تغییر فرکانس کار می‌کند درحالیکه دامنه امواج ثابت است این تکنولوژی توسعه یافته AM می‌باشد که قادر به ارسال صدای استریو است ؛ برد این امواج کم می‌باشد و به همین دلیل باید دکل‌های تقویتی نصب گردد ولی کیفیت صدای خوبی دارند.

SW مخفف Short Wave است که به معنی موج کوتاه می‌باشد.امواج رادیو

MW مخفف Medium wave است که به معنی موج متوسط می‌باشد.

در ایران شبکه های رادیویی بر روی موج FM پخش می‌شوند.

 

رادیو در موبایل

اگر می‌خواهید که رادیو را از موبایلتان گوش کنید تنها کافیست که یک هندزفری (هدفون یا هدست)  به موبایلتان وصل کنید و سپس از داخل موبایل نرم افزار رادیو را اجرا کنید تا هر شبکه‌ای که مدنظرتون هست را برایتان پخش کند البته موبایل‌ها تنها قادر به دریافت امواج رادیویی FM هستند، این مدل پخش رادیو در موبایل به صورت آفلاین و بدون نیاز به اینترنت می‌باشد که در تمامی گوشی ها از جمله اندروید ، ویندوز فون ، آیفون و حتی گوشی های ساده قدیمی هم وجود دارد.

رادیو در تلویزیون

تلویزیون های دیجیتالی و دستگاه های دیجیتال تلویزیون (ست تاپ باکس) امکان دریافت و پخش شبکه های رادیو را دارند.

رادیو اینترنتی

امروزه با فراگیر شدن اینترنت تمامی شبکه های رادیویی برنامه‌های خود را به صورت آنلاین از طریق اینترنت نیز پخش می‌کنند و حتی آرشیو برنامه ها را در وبسایت و اپلیکیشن خود برای دسترسی مردم قرار داده‌اند.

رادیو

ویژگی های یک رادیو برای خرید

ابعاد و وزن

اگر دستگاه رادیو را همیشه با خود حمل و جابجا می‌کنید پس هرچه کوچک‌تر و سبک‌تر باشد بهتر است که در اینصورت می‌توانید رادیو جیبی یا کولی خریداری کنید.

امواج دریافتی

شبکه های رادیویی ایران همه در موج FM هستند پس بنظرتون خرید یک رادیویی که موج‌های دیگری نیز دریافت کند چه مزیتی دارد؟ در قسمت دیدگاه‌ها پاسخ دهید.

ساعت

بعضی از دستگاه‌های رادیو بر روی خود یک ساعت نیز دارند که بتوانید از آن استفاده کنید.

منبع تغذیه

انرژی لازم برای روشن شدن دستگاه رادیو به سه طریق می‌تواند تامین شود

  • اتصال مستقیم با کابل به برق
  • استفاده از باتری های قلمی که پس از تمام شدن باید باتری ها را دور بریزید
  • استفاده از باتری های شارژی که بارها و بارها می‌توانید آن‌ها را شارژ کرده و استفاده کنید برای اینکار فقط کافیست تا رادیو را همانند گوشی موبایلتان به برق شهری متصل کنید تا باتری آن شارژ شود ، بعضی از دستگاه‌های رادیو باتری شارژی داخل خودشان دارند

خروجی هدفون

اگر دارای خروجی هدفون باشد به راحتی می‌توانید هدفون خود را به آن متصل کنید و در آرامش و تمرکز کافی به رادیو گوش کنید ؛ بعضی از رادیوها امکان اتصال انواع حافظه های جانبی را دارند و به همین دلیل می‌توانید به موسیقی مورد علاقه خودتان گوش دهید.

جستجو کانال

بعضی از دستگاه های رادیو دارای جستجوی کانال به صورت دستی هستند یعنی به این صورت که باید پیچ تنظیم کانال را بچرخانید تا عقربه بر روی موج کانال مورد نظرتان قرار گیرد.

بعضی از رادیوها همانند رادیو ماشین و تلویزیون جستجوی خودکار دارد یعنی به اینصورت که خود دستگاه کانال‌ها را پیدا کرده و نیازی به پیچیدن پیچ و یافتن دستی کانال ها نمی‌باشد.

پورت USB

اگر دستگاه رادیو دارای پورت USB باشد شما می‌توانید مموری فلش خود را به آن وصل کنید تا فایل‌های MP3 خودتان را پخش کنید.

کابل AUX

یک کابل یک به یک صدا است که در دو طرف خود فیش 3.5 میلیمتری صدا دارد اکثرا این کابل را در ماشین دیده‌اید زمانیکه خواستید تا یک آهنگ را از موبایل خود توسط بلندگوهای ماشین پخش کنید موبایل را به وسیله یک کابل AUX به دستگاه رادیوپخش ماشینتان متصل کرده‌اید؛ حالا برای اینکه بخواهیم موسیقی را از موبایل خودمان با بلندگو دستگاه رادیو پخش کنیم باید دستگاه رادیو قابلیت اتصال کابل AUX را داشته باشد تا بتوانیم موبایل را با آن کابل به رادیو وصل کرده و موسیقی را بجای پخش با موبایل با بلندگو دستگاه رادیو پخش کنیم زیرا که بلندگو دستگاه رادیو قوی‌تر از بلندگو موبایل است.

بلوتوث

اگر دستگاه رادیو دارای بلوتوث باشد می‌توانید موبایل را از طریق بلوتوث به آن وصل کنید و موسیقی مد نظر خودتان را پخش کنید.

کارت حافظه قابل اتصال

بعضی از دستگاه های رادیو قابلیت اتصال کارت حافظه را دارند در اینصورت شما می‌توانید کارت حافظه (رم) را متصل کنید و آهنگ های مورد علاقه خودتان را پخش کنید.

چراغ قوه

گاهی بعضی از دستگاه های رادیو دارای چراغ قوه هستند که مناسب استفاده در طبیعت می‌باشد مثلا برای کشاورزانی که در تاریکی شب برای باغ و زمین کشاورزی آب میگیرند می‌توانند هم رادیو گوش کنند و هم از نور چراغ قوه آن استفاده کنند.

یک خاطره : سال 2005 بود که پدر و مادرم به سوریه رفتند و برای ما رادیوی اسباب بازی آورده بودند که به شکل خرگوش بود که چراغ قوه هم داشت.

 ریموت کنترل

بعضی از دستگاه های رادیو دارای ریموت کنترل از راه دور هستند.

ظاهر رادیو

  • سنتی : حس آرامش و سفر به دنیای قدیم
  • مدرن

کارائوکه

این تکنولوژی باعث میشود که شما به جای خواننده شروع به خوانندگی کنید و فقط کافیست که یک میکروفون به آن وصل کنید؛ تکنولوژی کارائوکه در تلویزیون نیز وجود دارد.کارائوکه

یک خاطره : در دوران خدمت سربازی پیش سرهنگ دومی که 27 سال سابقه داشت بودم سمت ایشان معاون اداری بود، یک رادیو کوچک داشت که از صبح تا پایان وقت اداری اون رادیو روشن می‌بود و صدای بلندش تا چند تا اتاق آن طرف هم ‌می‌رفت.

یکبار که داشتم تمیزش می‌کردم به من گفت – حواست بهش باشه نشکنی وگرنه باید دو تا ازش بخری 🙂 من اینا از اولی که استخدام شدم همیشه باهام بوده و رادیو گوش میکنم (البته با هم خیلی راحت بودیم و شوخی میکرد)

 

شبکه های رادیویی ایران

رادیو آوا : رادیو آوا رادیو شما

تاسیس این شبکه در سال 1386 می‌باشد که به صورت شبانه روزی به پخش موسیقی می‌پردازد.

رادیو اقتصاد : صدای اقتصاد درون زای ایران

تاسیس این شبکه در سال 1386 می‌باشد که به صورت شبانه روزی به مسائل اقتصادی می‌پردازد.

رادیو پیام: رادیو پیام رادیو لحظه‌ها

رادیو پیام در سال 1373 افتتاح شد که به پخش اخبار ، انتقال پیام و انواع موسیقی از جمله موسیقی های محلی می‌پردازد ؛ رادیو پیام مناسب کسانی هست که عاشق موسیقی هستند و در عین حال دوست دارند تا از اخبار لحظه‌ای با خبر شوند.

رادیو تلاوت: ندای وحی

رادیو تلاوت با هدف ترویج و تشویق و آموزش قرآن خوانی در ماه رمضان 1391 آغاز به کار کرد.

رادیو تهران: صدای پایتخت، صدای همدلی

رادیو تهران با هدف در نظر گرفتن زندگی در پایتخت در آذر 1373 شروع به کار کرد.

رادیو قرآن:رادیو قرآن، فرصتی برای انس بیشتر با قرآن کریم

رادیو قرآن در 22 بهمن 1362 به دستور آیت الله خامنه ای افتتاح شد.

رادیو گفت‌وگو: صدای اندیشه‌ها

رادیو گفتگو با هدف توجه ویژه به نخبگان و طرح دیدگاه‌ها و نظرات اندیشمندان در سال 1385 شروع به کار کرد.

رادیو معارف : صدای فضیلت و فطرت

در شهر مقدس قم سال 1377 شبکه رادیویی معارف شروع بکار کرد برنامه‌های آن بررسی و پرداختن به مسائل دینی و فرهنگی و شبهات ، فرقه سازی ، اجتماعی فرهنگی و سیاسی می‌باشد.

شبکه رادیو ورزش : صدای سلامتی،نشاط و افتخار

رادیو ورزش در سالروز میلاد حضرت محمد (ص) در تیر 1378 به صورت آزمایشی برای شهر تهران آغاز بکار کرد.

رادیو جوان : شنیده می شوید

رادیو سلامت : صدای دانش،نشاط و آرامش

رادیو صبا : شوخ‌طبعی را از خانه شروع کنیم

رادیو فرهنگ : صدای آیین ها و هنرها

شبکه رادیویی نمایش : پرنیان تخیل و تفکر

رادیو نمایش: پرنیان تخیل و تفکر

رادیویی ایران : ایران را بشنویم

برای پخش زنده رادیو از طریق اینترنت فقط کافیست که اسم شبکه مورد نظرتان را در گوگل جستجو کنید و سپس وارد سایت شبکه رادیو شوید و دکمه پخش زنده را کلیک کنید.

 

شرکت های سازنده رادیو

سونی – پاناسونیک – مارشال – ان ان اس – کیمای – مییر – کی ان استار و غیره

 

بررسی چند رادیو

 رادیو مارشال مدل ME-1129

این رادیو به دلیل داشتن پورت USB و کارت حافظه و کابل AUX می‌توانید آهنگ های دلخواهتان را نیز گوش کنید.

دارای یک چراغ قوه نیز می‌باشد.

نوع جستجوی کانال آن به صورت دستی می‌باشد که از موج‌های AM, FM, SW پشتیبانی می‌کند.

منبع تغذیه آن به دو صورت اتصال مستقیم به برق و یا استفاده از باتری است ؛ باطری داخلی آن قابل شارژ است و با کابل برق خود دستگاه می‌توان باتری را شارژ کرد ولی اگر خواستید برای اطمینان می‌توانید باطری جداگانه خرید کنید تا در سفر که احتمالا دسترسی به برق برای شارژ کردن رادیو نداشته باشید از آن باتری های کمکی استفاده کنید.

وزن آن 873 گرم هست و یک بند برای استفاده کولی دارد که به راحتی می‌توانید با خود حمل کنید.

دارای خروجی هدفون نیز می‌باشد.

مناسب طبیعت گردی و سفر است و فقط به قول یکی از خریداران تنها کمبود آن یک قطب نما است 🙂

یک عیب آن اینست که نمایشگر ندارد و نمی‌توان فهمید که کدام موسیقی را از روی فلش می‌خواند ؛ تعداد کمی از خریداران از آنتن ضعیف آن شکایت کرده‌اند.

خرید و مشاهده این رادیو در دیجی‌کالا

رادیو سفر مارشال

 

 رادیو جیبی پاناسونیک مدل RF-P50D

وزن این رادیو تنها 111 گرم یعنی حتی سبکتر از یک موبایل می‌باشد که به دلیل ابعاد کمی هم که دارد به راحتی در جیب جا گرفته و می‌توانید با خود حمل کنید.

امواج  FM , AM را دریافت می‌کند.

قابلیت اتصال هدفون دارد.

نوع جستجوی آن دستی است.

با استفاده از دو عدد باتری قلمی کار می‌کند.

ساخت کشور اندونزی می‌باشد.

اکثر خریدارانی که داخل سایت دیجی کالا برای این محصول نظر داده‌اند ، از خرید خود پشیمان شده‌اند.

خرید و مشاهده این رادیو در دیجی‌کالا

رادیو جیبی

 

 رادیو کیمای مدل MD-1705BT

وزن آن دو کیلوگرم است ، مناسب برای استفاده در منزل است.

امواج دریافتی آن  FM , AM , SW می‌باشد.

از آن می‌توان با استفاده از برق شهری ،  – باتری شارژی داخلی 1400 میلی آمپر بر ساعت و باتری یکبار مصرف استفاده کرد.

نوع جستجو دستی است.

پورت USB و AUX درگاه کارت حافظه  SD , Micro SD  و بلوتوث دارد.

دارای کنترل از راه دور هم می‌باشد.

قدرت صدا بالا و با کیفیت استریو است.

نطراتی که خریداران داخل دیجی کالا برای این محصول نوشته‌اند هیچ شکایت و گلگی نداشت بلکه تشویق به خرید کرده بودند.

خرید و مشاهده این رادیو در دیجی‌کالا

خرید رادیو

 

شاد باشید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا